HASZNOS INFORMÁCIOK.

 

A tó - mint a déli parton mindenütt - sekély, könnyen melegszik, talaja bársonyos, homokos. Az elmúlt évtizedek környezetromboló beton partvédő műveit elsőként Balatonboglár oldotta fövenyes partszakasszal, két strandján is visszaállítva a természetes állapotot, és így a biológiai öntisztulásnak immáron semmi akadálya. A siker osztatlan és mérhető, aki látta és tapasztalta: visszatér, a kisgyermekes családok ezt keresik, ezt várják, hogy gondtalan és balesetmentes legyen a strandolásuk.

Kereskedelmi és szolgáltató egységeink, vendéglőink és szórakozóhelyeink Önt várják. A város kulturális és sportrendezvényei híresek. Kiállítótermeinkben állandó képző- és iparművészeti tárlatokban gyönyörködhetnek. A sporthorgászt 40 halfajta csalogatja, közöttük a nemes ízű balatoni fogas. Szörfözhet és vitorlázhat, kirándulhat a hívogató környéken, pár perces kerékpározással elérheti hangulatos kertváros részünket, Szőlőskislakot, és fogyaszthatja a vidék gyümölcseit és Balatonboglár nemes italait.

Déli részen fekszik Balatonboglár társközsége
Szőlőskislak. Szorgalmas lakói főleg mezőgazdaságból, szőlőből élnek, bár
jellemző a nyugalmat keresők letelepedési kedve is. Gaal Franciska színésznő egykori - gyönyörű parkkal ölelt kastélyában található a vidék borászati múltját bemutató kiállítás, a Bormúzeum. A község méltán büszke a nevében is szereplő szőlőre, melyet a határában elterülő hatalmas szőlőtáblák is igazolnak, valamint a helyiséget átszelő Római út, mely a szőlőtermesztés kezdeteire is utal. A szomszédos településekre: Szőlősgyörökre, Gyugyra kerékpárút vezet.

Bank-ATM

Balatonboglár
Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank.. Dózsa György utca 1.
Balatonboglár
Budapest Bank.. Sétáló utca 3.


Balatonlelle
Postabank és Takarékpénztár.. Ady Endre utca 2. Coop  
Balatonlelle
Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank.. Petofi Sándor utca 2. Polgármesteri Hivatal
Balatonlelle
Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank.. Rákóczi utca 1. Fortuna Üzletház
Balatonlelle
Magyarországi Volksbank - takarékszövetkezet Rákóczi utca 232.

 

Vasúti Menetrend

Autobusz menetrend:

Road map, route map, city map, online map,

Reptéri menetrend:

Home